Basia Ritz z programem w Kuchnia+

Basia Ritz z programem w Kuchnia+

Autorski kanał należący do platformy NC+, czyli Kuchnia+, w jesiennej ramówce proponuje widzom znane i lubiane formaty. Nie zabraknie także nowości, w tym programów znanych w Polsce Kucharzy. Na antenie zobaczymy m.in. zwyciężczynią pierwszej edycji „Master Chefa” – Basię Ritz, znanego specjalistę od serów – Gieno Mientkiewicza, lubianego i znanego z programów śniadaniowych Andrzeja Polana czy Mariety Mareckiej.

Basia Ritz w Kuchnia+ dostanie swój autorski program „Basia Ritz. Kuchnia z sercem”. Idea programu opiera się o gotowanie dla bliskiej osoby. Na każdy odcinek przypada jeden gość, którego Basia Ritz uczy gotować. prosta potrawa jest przygotowywana dla bliskiej osoby. Na koniec programu, gdy dana potrawa jest gotowa niespodziewanie osoba, dla której gotowano pojawia się w programie. Gość ze swoją bliską osobą konsumują przygotowane danie.

Gieno Mientkiewicz w Kuchni+ poprowadzi już trzecią serię programu „Przez dziurkę od sera”, a Andrzej Polan „Polskę ze smakiem”

basia-ritzStacja nie zapomina o osobach dopiero uczących się gotować. Od szóstego września początkujący będą zgłębiać kulinarne tajniki w „ABC Gotowania 3” prowadzonym przez Marietę Marecką. Trzeci sezon to nowości w pomysłach na śniadania dla pracujących i uczących się, które można zabrać ze sobą. Nie zabraknie prostych przepisów na sezonowe przetwory, wykorzystanie ciasta francuskiego, warzyw strączkowych czy drobiu.

W kulinarnym kanale NC+ nie może zabraknąć nowej serii najbardziej popularnego programu – „Jakubiak lokalnie”. Będzie to już czwarty sezon najczęściej oglądanej propozycji stacji. Premierowe odcinki na naszych antenach pojawią się już czwartego września.

Tomasz Jakubiak prezentuje w nim lokalne smaki, aromaty i tradycyjne sposoby przyrządzania potraw. Widzowie będą mogli dowiedzieć się, jak przyrządza się dojrzewające sękacze, wędliny, sery. Pozna zalety rodzimych produktów i zapomniane dania z jagnięciny.

 

 

KJJ

Submit a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *